interieurbeplanting kantoorplanten hydrocultuur

Last van Galm op kantoor? Hier 9 tips om dit op te lossen

Galm of een echo op kantoor is niet prettig. Het geeft veel ruis en heeft invloed op je concentratievermogen. Alle piepjes en andere geluiden van computers klinken veel harder dan ze eigenlijk zijn.

Een kantoor met een goede geluidsdemping werkt veel prettiger, en dat merk je ook in de productiviteit van de medewerkers.

Galm en echo wordt veroorzaakt door harde materialen. Industriële inrichtingen van kantoren zie je steeds vaker, maar dit kan ook een nadeel hebben. Harde materialen zijn niet geluiddempend, dus is er meer kans op galm en echo.

Hoe kan je het akoestiek op kantoor verbeteren tegen galm?

 • Zorg voor zachte vloeroppervlakten. Heb je laminaat? Leg er dan een kleed overheen
  • Tegenwoordig zie je steeds vaker dan op kantoor gekozen wordt voor een harde vloer net als thuis. Maar anders dan thuis zijn de meubelen op kantoor ook vaak hard. Er staat geen bank en ligt geen vloerkleed. Dat zorgt dus veel meer echo in de ruimte omdat harde materialen het geluid weerkaatsen. Als dit steeds weer weerkaatst geeft dat een onprettig geluid voor je medewerkers.
 • Gebruik akoestische kasten. Deze absorberen geluid voor een prettigere werkomgeving
  • Akoestische kasten zijn een prima oplossing. Het is wel zo dat in deze digitale tijd er steeds minder kastruimte nodig is. Als je kiest voor lage kasten, omdat er minder kastruimte nodig is, denk dan ook eens aan plantenbakken op je kast. Dan heb je een dubbele oplossing want planten op kantoor werken ook goed tegen galm.
 • Akoestische panelen op plafond. Heb je geen systeemplafond, dan kan dit een galm probleem geven
  • Systeemplafonds zijn voorzien van geluidsabsorberende panelen. Deze zijn zacht en helpen goed tegen galm. Maar je ziet steeds vaker dan er gekozen wordt voor een industriële uitstraling zonder een tussen plafond. Je ziet dus het beton en alle leidingen. Dit is veel harder en geluid weerkaatst dus veel meer.
 • Plaats zachte meubelen. Vaak zijn kasten en tafels van hard materiaal. Banken en stoelen kunnen dit verbeteren
  • Naast dat dit geluiddempend is, staat het ook leuk. Het is natuurlijk ook een prettige plek voor medewerkers om werkoverleg te hebben of rustig een kop koffie te drinken. Het geeft meer een huiskamer sfeer en dat vinden medewerkers prettig.
 • Plaats meer kantoorplanten. Planten hebben een geluiddempende werking en hebben daarnaast nog veel meer voordelen!
  • Deze staat natuurlijk bovenaan onze lijst, haha. Maar even zonder grappen. Planten hebben ene hele goede geluiddempende werking. Dus naast het feit dat het gezonder is voor je medewerkers, is het ook hiervoor dus heel goed geschikt. Kleine plantjes op een bureau of op een kast kunnen een hele goede werking hebben tegen galm en echo.
 • Hang gordijnen op, er zijn speciale gordijnen die extra geluid absorberen
  • Gordijnen zijn misschien niet iets wat we veel op kantoren zien, maar het kan zeker goed helpen om galm en echo te voorkomen. Het draagt ook enorm bij aan het huiselijke sfeertje. Gordijnen zie je niet vaak op kantoor, maar wel thuis, dus daarom wordt de link met thuis snel gemaakt. En laten we wel wezen, wie vindt lamellen of luxaflex nu echt mooi op kantoor?
 • Zorg voor onderbrekingen van lange muren. Zeker in grote kantoorruimtes kan dit problemen geven. Plaats een kast haaks op de muur om het te onderbreken
  • Kantoren zijn vaak veel groter dan ruimtes in huis, en dus heb je ook veel langere wanden. Een relatief zacht geluid kan door lange wanden ver komen. Als er dan veel zachte geluiden zijn, wordt het een zeer onprettige ruimte om te werken. Je wordt eigenlijk een beetje gek van al die geluiden.
 • Hang akoestische canvas schilderijen op. Hierin zit een extra geluiddempende laag in.
  • Wil je een mooie afbeelding aan de muur hebben? Kies dan voor een akoestisch schilderij. Je kan zelf je afbeelding laten drukken op canvas en die plaatsen. Dus een afbeelding die heel goed bij jouw bedrijf past, met jouw logo bijvoorbeeld. Het paneel bevat een extra geluidsabsorberende laag die veel galm en echo kan oplossen.
 • Geluidsisolerende laag over betonnen plafond. Dit zie je vaak in restaurants. Het is vaak een dunne laag die direct op het plafond en alle andere harde materialen wordt gespoten.
  • Heb je gekozen voor een industrieel kantoor zonder systeemplafond? Dan kan dit een oplossing zijn. Akoestisch spuitwerk noem je dit. Het voordeel is dat het op elke ondergrond kan, duurzaam is en elke vorm van je plafond kan volgen. Je kan dus ook alle leidingen en aircobuizen ermee voorzien en is in veel kleuren aan te brengen. Je kan je industriële uitstraling dus behouden zonder dat je galm problemen krijgt.

 

Er zijn dus veel oplossingen te bedenken, voor elke kantoorruimte wie een aantal. Wij zijn vooral fan van de akoestische canvas schilderijen. Die geven de ruimte namelijk ook meteen een sfeer en je kunt er eigenlijk alles op laten drukken. Uiteraard is een fijne bank en wat prettiger fauteuils ook altijd fijn. En laten we duidelijk zijn over planten op kantoor, daar kan je er nooit genoeg van hebben!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kantoorplanten specialist

Over Kantoorplanten Specialist

Kantoorplanten Specialist werkt samen met regionale duurzame bloemisten. Doordat we samenwerken met lokale partners kunnen we een hoog service niveau bieden. We zijn altijd in de buurt dus!

Wil je meer weten over Kantoorplanten Specialist? Neem dan contact op!

Voordelen van planten op kantoor
Planten op kantoor
interieurbeplanting kantoorplanten hydrocultuur

Wil je advies over kantoorplanten?

Plan een vrijblijvende afspraak

Dat snappen wij! Niet elke plant is geschikt voor elke ruimte, dus is goed advies nodig voor gezonde planten. En advies geven doen wij vrijblijvend. We komen langs om de ruimtes te bekijken, geven een advies en maken een voorstel. De juiste planten op de juiste plek zorgt ervoor dat de voordelen. van kantoorplanten optimaal benut worden. Zo dragen ze bij een een gezonde en prettige werkomgeving die de productiviteit en creativiteit zal bevorderen.

Wil je extra zekerheid? Dan nemen wij het onderhoud volledig uit handen, met groen garantie. Doet de plant het toch niet goed? Dan vervangen we hem, gratis.

© Copyright - Kantoorplanetn Specialist