Planten op kantoor

1,5 meter afstand op kantoor, hoe gaan we dat doen?

Door de Corona maatregelen werken veel mensen thuis, maar dat zal natuurlijk niet zo blijven. Als de maatregelen worden versoepeld of zelfs worden opgeheven zullen de meeste mensen weer naar kantoren gaan om te werken.

Wij verwachten dat er wel wat zal veranderen bij werkgevers, waar veel werkgevers altijd tegen thuiswerken zijn geweest, zal dat nu toch wat soepeler gaan worden.

1,5 meter afstand op kantoor, hoe gaan we dat doen?

Op veel kantoren staan de bureaus dicht tegen elkaar en zijn de looproutes niet geschikt om 1,5 meter afstand te houden. Veel kantoren zullen dus heringericht moeten worden. Wat zijn mogelijke maatregelen die we kunnen nemen op de werkvloer?

 • Looproutes eenrichtingsverkeer. Hierdoor passeer je elkaar veel minder en kun je makkelijker afstand houden
 • Bureauleggers die aan het einde van de dag weggegooid kunnen worden, dan blijven bureaus schoner
 • Schermen tussen bureaus plaatsen. Misschien heb je geluidswerende schermen tussen bureaus, maar plexiglas is veel hygiënischer en makkelijker schoon te maken.
 • Reserveringssysteem voor werkplekken, hiermee zorg je dat flexplekken goed benut worden en dat er niet onnodig iemand naar kantoor komt als er geen plek meer is.
 • Tapijt aanpassen. Maar duidelijk wat rond een werkplek een veilige afstand is door met andere kleur tapijt te werken.
 • Meer koffieplekken. Dit is een plek waar veel mensen samenkomen, door op meer plekken koffie aan te bieden voorkom je samenscholen op de werkvloer
 • Vaker schoonmaken. Zorg dat ruimtes zoals toilet dagelijks worden schoongemaakt. Ook deurkrukken, liftknopjes enz
 • Ben je verkouden? Thuis blijven. Voorheen zag je vaak dat werknemers die een beetje ziek waren toch kwamen werken, dat moet nu echt anders.

Naast aanpassingen op de werkvloer is meer thuiswerken natuurlijk ook een goed idee. Door een deel van de werknemers thuis te hebben werken is het minder druk op kantoor en is het makkelijker op 1,5 meter afstand te houden. RTLz heeft er een mooie video over gemaakt.

Kantoren die de ruimte nu niet hebben om 1,5 meter afstand te houden zullen dus creatief moeten zijn.

Lege ruimte in kantoren, wat kunnen we ermee?

Als je 1,5 meter afstand tussen werkplekken aanhoudt, dan ontstaat er ook lege ruimte. Wat kun je met deze ruimte doen om het toch sfeervol te houden?

De maatregelen en de afstand hebben als doel om de gezondheid te beschermen. Waarom zouden we dan niet nog net even wat extra doen? De ruimte die vrij komt door de herinrichting van kantoren zijn uitermate geschikt voor extra planten op de werkvloer!

Planten op kantoor zorgen voor een fijne sfeer maar hebben ook een aantal gezondheid voordelen:

 • Zuiveren de lucht
 • Zorgen voor meer zuurstof
 • Verbeteren de luchtvochtigheid
 • Prettiger geluid, planten werken akoestisch

1,5 meter afstand op het werk, kan dat overal?

Nee dat lukt niet overal. Maar daar waar het kan, moeten we ervoor zorgen dat we de juiste maatregelen inzetten. De maatregelen die we nu nemen zouden best een hele lange tijd in stand kunnen blijven, misschien wordt het wel de nieuwe norm. Zorg dus ook dat je duurzame maatregelen neemt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kantoorplanten specialist

Over Kantoorplanten Specialist

Kantoorplanten Specialist werkt samen met regionale duurzame bloemisten. Doordat we samenwerken met lokale partners kunnen we een hoog service niveau bieden. We zijn altijd in de buurt dus!

Wil je meer weten over Kantoorplanten Specialist? Neem dan contact op!

Voordelen van planten op kantoor
Planten op kantoor
interieurbeplanting kantoorplanten hydrocultuur

Wil je advies over kantoorplanten?

Plan een vrijblijvende afspraak

Dat snappen wij! Niet elke plant is geschikt voor elke ruimte, dus is goed advies nodig voor gezonde planten. En advies geven doen wij vrijblijvend. We komen langs om de ruimtes te bekijken, geven een advies en maken een voorstel. De juiste planten op de juiste plek zorgt ervoor dat de voordelen. van kantoorplanten optimaal benut worden. Zo dragen ze bij een een gezonde en prettige werkomgeving die de productiviteit en creativiteit zal bevorderen.

Wil je extra zekerheid? Dan nemen wij het onderhoud volledig uit handen, met groen garantie. Doet de plant het toch niet goed? Dan vervangen we hem, gratis.

© Copyright - Kantoorplanetn Specialist